fbpx
Preloader

Incarcare...

image

Ce sa nu spui la un interviu de angajare?

Unul dintre cele mai grele teste la interviul de angajare sta in capcanele pe care intervievatorul le intinde, pentru a-ti testa sinceritatea, dar si pentru a obtine informatii cruciale.

De exemplu, orice angajator va vrea sa stie de ce vrei sa pleci de la actualul loc de munca, o intrebare la care multi candidati comit greseala de a fi prea sinceri. Abtine-te sa iti vorbesti de rau colegii sau superiorii, sa te plangi de politica firmei sau de salariu si ofera un raspuns cat mai diplomat. Poti vorbi despre cum vrei sa te dezvolti intr-o alta companie sau ca doresti un job in care sa iti pui la contributie cunostintele acumulate si sa poti face performanta.

Un alt sfat pretios este sa nu intri in detalii personale si sa i te confesezi angajatorului cum ai face-o unui prieten. Acesta nu trebuie sa stie despre problemele tale financiare, medicale sau despre faptul ca planuiesti sa faci un copil in scurt timp. De asemenea, nu discuta despre situatia financiara buna a familiei tale, pentru ca asta l-ar putea influenta pe angajator sa iti ofere un salariu mai mic.

In plus, nu aduce in discutie asteptarile salariale si nu intreba despre cat dureaza pauza de masa sau cand ti-ai putea lua concediu, pentru ca vei da impresia ca nu te intereseaza jobul, ci mai degraba vrei un job cat mai confortabil. Nu este gresit sa intrebi cata flexibilitate ofera compania, insa doar in cazul in care discutia ajunge la acest capitol.

sursa: https://www.dpap.ro/blog/interviu-de-angajare-afla-secretele-bine-pazite-ale-angajatorilor/

leave your comment


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uploading
Statistici T5